To książka dla entuzjastek gotowania, fanek zdrowego odżywiania, zwolenniczek ekologicznych rozwiązań w codziennym życiu, a także wszystkich miłośniczek Toskanii.
Na swoim stoisku Aleksandra będzie przyrządzać np. pesto z liści rzodkiewki! Warto wpaść i skosztować, a przy okazji poznać autorkę i zakupić książkę :) Przybywajcie szumnie!
30.06, niedz.
od 11:00
Opera Podlaska
„Zielona Toskania” to opowieść o życiu Polki, która od wielu lat mieszka, pracuje i wraz z włoskim mężem wychowuje córkę w toskańskim miasteczku. Przedstawia jego mieszkańców – tych, którzy zdecydowali się na styl życia przyjazny środowisku i nieświadomie wpisali się tym w globalny nurt powrotu do natury.
Aleksandra Seghi, znana już polskim czytelnikom jako autorka dwóch książek, przeplata swoje opowieści przepisami na fantastyczne chleby, ciasta, dania obiadowe – pachnące rosnącymi lokalnie ziołami, przygotowane ze zdrowych i pysznych składników. Ilustrowane barwnymi fotografiami zachęcają do eksperymentowania z przygotowaniem pomarańczowych babeczek, ciecierzycy po toskańsku lub kokosowych ciasteczek.
ZAREJESTRUJ SIĘ NA WARSZTATY 29-30.06, Opera Podlaska